Техніка від сучасних виробників передбачає не один спосіб приготування піци. Крім духовки можна використовувати спеціальну піч, сковорідку, мультиварку, мікрохвильовку і інше побутове обладнання. Кожна людина індивідуально підбирає спосіб готування улюбленого рецепта, виходячи зі своїх переваг.
Найперша піца в світі була приготовлена саме таким шляхом. Установка має форму купола, завдяки чому температура швидко досягає 350 градусів. Таке обладнання здатне приготувати страву протягом двох хвилин. Прийнято вважати, що їжа, отримана таким шляхом, найсмачніша з унікальними італійськими відтінками. Жодна мікрохвильова піч або мультиварка не зрівняється зі спеціалізованим обладнанням в отриманні затребуваного ласощі.
Використовуючи кухонні агрегати, можна приготувати будь-який рецепт:
Приготований на дровах рецепт відрізняється особливим ароматом і незрівнянними смаковими якостями.
Це найпопулярніший метод готування, що застосовується в місцях громадського харчування, а також будинки. Приготування займає до сорока хвилин, з урахуванням замішування. Начинка для відомого страви використовується різна, залежно від смакових уподобань людини. Тісто має добре вимішуємо і настоюватися. Перед тим, як помістити напівфабрикат в духовку, слід її гарненько розігріти до 200 градусів. Не варто забувати, що деко необхідно змастити олією перед викладанням тіста. Випікання займає до двадцяти хвилин.
Сковорода – невід’ємний атрибут будь-якої кухні. Готування з її допомогою займає мінімальну кількість часу. У процесі приготування блюдо виходить м’яким і ароматним. Приготування на сковороді виручить при раптовому візиті гостей. Рецепт дуже поживний і апетитний, складається з таких інгредієнтів:
При замішуванні тісто виходить рідкуватий. Якщо виникає бажання, можна додати молоко. Перед тим, як викласти основу на сковороду, необхідно попередньо змастити її олією. На основу необхідно вилити соус і викласти начинку, потім томити на повільному вогні. Піца буде готова приблизно через 15 хвилин.
Це також швидкий варіант, аналогічний рецептом на сковороді, але виключає застосування рослинного масла. При використанні мультиварки або мікрохвильовки тісто виходить більш пишним і повітряним. Використовуючи мультиварку, потрібно задати пристрою режим випічки і готувати протягом сорока хвилин.
Мікрохвильовка передбачає попередню покупку готової борошняної основи в супермаркеті. На тісто просто наносять шар соусу і викладають начинку. Після присипання сиром, блюдо відправляється в мікрохвильовку, приблизно на 7 хвилин.
Слід враховувати, що справжня італійська піца повинна бути приготовлена на професійному обладнанні. При бажанні побалуватися вишуканим смаком, необхідно відвідати ресторан або зробити замовлення онлайн. Всі інші варіанти приготування відносяться до домашніх для бажаючих покуштувати ласощі вдома або пригостити друзів.