Скільки калорій в піці

Останнім часом набирає популярність італійське блюдо – піца. У світовій кулінарії існує велика кількість її видів, яка збільшується з кожним днем. Така їжа ніколи не набридає, і її часто замовляють як на сніданок, так і на вечерю. Їдять його не тільки в закладах громадського харчування, а й на вулицях. Ситний і смачний перекус завжди доступний для споживача, але слід пам’ятати про те, що піца містить калорії у великій кількості.

Готуються ласощі з найрізноманітніших рецептами. Для основи використовують тісто, приготоване на дріжджах, листкове або пісочне. Рецепт начинок залежить від фантазії кухаря, який готує страву.

 

Найпоширеніші види

Серед великої різноманітності страв, найбільше полюбилася споживачам піца, основою начинки якої можуть бути такі інгредієнти:

  • нарізані кружечки ковбаси (вареної або копченої);
  • • скибки шинки;
  • • шматочки курячого м’яса;
  • • томати, нарізані кружальцями;
  • • подрібнені гриби;
  • • тертий або нарізаний скибочками сир твердих сортів.пицца с морепродуктами

Кількість білків, жирів і вуглеводів, а також скільки калорій в піці залежить від виду тіста і наповнювача. У нас її можна замовити як калорійну, так і ласощі для людей, що стежать за своєю фігурою.

  1. 1. Найбільша низькокалорійна – Вегано. До її складу входять такі продукти: моцарелла, брокколі, цибуля синіх сортів, болгарський перець, маслини, і все це залито соусом, в основі якого знаходиться томатна паста.
  2. 2. Не менш популярна – Ранчо, незважаючи на достатню кількість калорій, що містяться в багатій начинці, в яку входить: моцарелла, скибочки шинки, смажені шматочки курячого філе, подрібнені шампіньйони, сині сорти цибулі, помідори і зелень, залиті соусом BBQ.
  3. 3. Для любителів сиру відмінно підійде піца 4 сиру, до складу якої входять: сири пармезан, рікотта, дор блю і моцарелла. Крім них в начинці присутні груша, волоський горіх, зелень. Для заливки використовують вершковий соус.

Це не весь асортимент відкритих пирогів, які готують вправні кухарі.

Користь і шкода

Ставлення людей до такого роду їжі різнобічне. Одні її вважають за краще регулярно вживати, інші постійно твердять про шкоду, яку страва заподіює організму. Виявилося, що піца здатна бути дуже корисною завдяки своєму складу. І вмілі кухарі можуть її зробити максимально корисною, використовуючи потрібні інгредієнти.

Користь відкритого пирога.

  1. 1. У сирів які входять до складу страви багатий склад корисних мікроелементів, які сприятливо впливають на деякі органи людини. Найвідоміший елемент – кальцій. Він зміцнює емаль зубів, робить міцними кістки і нігті людини.
  2. 2. Якщо тісто виготовлено з борошна грубого помелу, то в ньому обов’язково містяться антиоксиданти, що сприятливо впливають на роботу шлунково-кишкового тракту.
  3. 3. Риба і морепродукти збагачують організм білками.
  4. 4. Речовини, що входять до складу помідор, допомагають організму уникнути онкологічних захворювань, а також сприятливо впливають на судинно-серцеву систему.

 

Шкода піци полягає у високій калорійності продукту. Подивимося скільки калорій в шматку піци вагою в 100 г, в залежності від її виду:

  • піца з сиром – калорії в кількості 320;
  • піца з ковбасою – в межах 200-249, залежно від виду основного інгредієнта:
  • • калорії в домашній піці складають 268.

Незалежно від того, скільки калорій в цій страві, її енергетичну цінність можна знизити, розкладаючи начинку на тоненький шар тіста. Крім того, рекомендується відкритий пиріг вживати в їжу всього два або три рази на тиждень. При цьому краще, якщо він буде входити в ранкове меню.

Зворотній зв'язок