Останнім часом набирає популярність італійське блюдо – піца. У світовій кулінарії існує велика кількість її видів, яка збільшується з кожним днем. Така їжа ніколи не набридає, і її часто замовляють як на сніданок, так і на вечерю. Їдять його не тільки в закладах громадського харчування, а й на вулицях. Ситний і смачний перекус завжди доступний для споживача, але слід пам’ятати про те, що піца містить калорії у великій кількості.
Готуються ласощі з найрізноманітніших рецептами. Для основи використовують тісто, приготоване на дріжджах, листкове або пісочне. Рецепт начинок залежить від фантазії кухаря, який готує страву.
Серед великої різноманітності страв, найбільше полюбилася споживачам піца, основою начинки якої можуть бути такі інгредієнти:
Кількість білків, жирів і вуглеводів, а також скільки калорій в піці залежить від виду тіста і наповнювача. У нас її можна замовити як калорійну, так і ласощі для людей, що стежать за своєю фігурою.
Це не весь асортимент відкритих пирогів, які готують вправні кухарі.
Ставлення людей до такого роду їжі різнобічне. Одні її вважають за краще регулярно вживати, інші постійно твердять про шкоду, яку страва заподіює організму. Виявилося, що піца здатна бути дуже корисною завдяки своєму складу. І вмілі кухарі можуть її зробити максимально корисною, використовуючи потрібні інгредієнти.
Шкода піци полягає у високій калорійності продукту. Подивимося скільки калорій в шматку піци вагою в 100 г, в залежності від її виду:
Незалежно від того, скільки калорій в цій страві, її енергетичну цінність можна знизити, розкладаючи начинку на тоненький шар тіста. Крім того, рекомендується відкритий пиріг вживати в їжу всього два або три рази на тиждень. При цьому краще, якщо він буде входити в ранкове меню.