Історія піци «Маргарита»

З моменту як саме з’явилась піца Маргарита існує багато суперечок і різних версій. Не дивно, виник рецепт багато віків тому, але найпопулярнішою історію до цих пір залишається розповідь про королеву Маргариту.
З джерел відомо що спочатку коржик з тіста випікався в Неаполі і поширювався серед бідняків. Згодом, римляни, щоб зробити його більш корисним і смачним, зверху викладали різноманітні продукти. Появлення повноцінної піци і її призвання як страви, не тільки для простого люду, тісно було зв’язано с королівським родом. Прибувши Неаполю у 1889 році король Італії влаштував свято з приводу дня народження королеви Маргарити Савойської. Щоб приготувати піцу для шляхетних вельмож, був запрошений знаменитий піцайоло Рафаель Еспозіто. Він приніс до двору три виготовлені піци, які нині носять назву «Чотири сезони» , «Маринара» та виконана у кольоровій гаммі флагу Італії «Маргарита». Остання, настільки сподобалася королеві, що та подарувала їй своє ім’я. Був відданий приказ виготовляти названу королівську піцу тільки у палаці Маргарити Савойської, страву прийняли називати вишуканою.
З часом їжу почали готувати у всій Італії, в двадцятому сторіччі рецепт королівського коржу потрапив до США. Призвання в усьому світі піца отримала після Другої світової, коли солдати розповідали про свою національну кухню і рецепти. Так від королівського спадку, страва перейшла до столу звичайного населення люблячого смачно поїсти.
піца вінниця

Зворотній зв'язок