Список продуктів і речовин, компоненти яких здатні викликати алергічні реакції, або протипоказані при окремих видах захворювань:
- Кунжут і продукти його переробки;
- Горіхи та продукти їх переробки;
- Риба і продукти її переробки (крім рибного желатину, що використовується в якості основи в препаратах, що містять вітаміни і каротиноїди);
- Ракоподібні та продукти їх переробки;
- Арахіс і продукти його переробки;
- Злаки, що містять глютен, і продукти їх переробки;
- Молоко і продукти його переробки (в тому числі лактоза);
- Селера і продукти її переробки;
- Соя і продукти її переробки;
- Молюски і продукти їх переробки;
- Аспартам і аспартам-ацесульфама сіль;
- Діоксид сірки і сульфіти, якщо їх загальний вміст складає більше 10 міліграмів на один кілограм або 10 міліграмів на один літр у перерахунку на діоксид сірки;
- Люпин і продукти його переробки.